26.06.2024, 08:55

Рада ЄС схвалила продовження тимчасового захисту для українських біженців

Совет ЕС одобрил продление временной защиты для украинских беженцев

Рада Європейського союзу 25 червня офіційно схвалила пропозицію Європейської комісії щодо продовження тимчасового захисту для українських біженців.

Тимчасовий захист біженців, які рятуються в ЄС від війни РФ проти України, продовжили до 4 березня 2026 року. Про це ]]>повідомляє ]]>пресслужба європейського відомства, передає Час Пік.

Тимчасовий механізм захисту стартував 4 березня 2022 року, за кілька днів після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, і мав діяти до 4 березня 2025 року. Його продовжили ще рік.

Тимчасовий статус дозволяє переміщеним особам з України користуватися узгодженими правами в ЄС щодо місця проживання, ринку праці, медичної допомоги та доступу до освіти. Люди, які мають тимчасовий захист, мають рівні права на всій території ЄС.

Ці права включають:

  • проживання;
  • доступ до ринку праці та житла;
  • медичну допомогу;
  • соціальну допомогу;
  • доступ до освіти для дітей.

"День за днем Росія тероризує український народ бомбардуваннями. Це - небезпечні обставини. Ті, хто втік від російської агресії, можуть і далі розраховувати на нашу солідарність", - прокоментувала рішення держсекретарка Бельгії з питань прихистку та міграції Ніколь де Мур.

У Євросоюзі сьогодні проживає понад чотири мільйони українських біженців, одна третина з них – діти.

Нагадаємо, для українців, які перебувають за кордоном, з'явилися гарні новини: про що йдеться, дізнайтесь у нашому матеріалі.

Читайте також: 

Ефективні методи вивчення польської мови на онлайн-уроках

Подорожуйте Києвом вигідно з таксі OPTI 579

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк