28.06.2024, 10:00

У США відбулися перші теледебати Байдена та Трампа: що говорили про війну в Україні

В США состоялись первые теледебаты Байдена и Трампа: что говорили о войне в Украине

У США 27 червня відбулися перші теледебати чинного президента Джо Байдена та ексголови Білого дому Дональда Трампа перед виборами глави держави. У ході дискусії обговорювалися різні теми, зокрема питання війни в Україні.

28 червня у студії телеканалу CNN в Атланті (штат Джорджія) пройшли передвиборчі ]]>теледебати]]> кандидатів у президенти США. Головні конкуренти президентських виборів, які відбудуться у листопаді, висловили свої позиції на економічні та політичні теми. Зокрема, говорили про Україну, повідомляє Час Пік.

Дональд Трамп поклав провину за війну в Україні на Байдена, заявивши, що повномасштабне вторгнення РФ ніколи не сталося б, якби в США "був лідер". За його словами, США не мали б витрачати такі гроші на війну в Україні, тому що вона взагалі не повинна була починатися.

Трамп також заявив, що саме виведення американських військ з Афганістану підштовхнуло Путіна до повномасштабної війни проти України. На його думку, цього не сталося б, якби Америка мала сильного лідера.

За словами Трампа, Америка витрачає на цю війну занадто "величезні гроші" й заявив, що досягне врегулювання конфлікту між Путіним та Зеленським у разі свого обрання.

"Байден завів нас у погану позицію з Україною та Росією. Україна не виграє цієї війни. У них закінчуються люди, у них закінчуються солдати. Вони втратили так багато людей. Вони втратили ці величні міста із золотими тисячолітніми куполами – і все через нього (Байдена, – прим. ред.) та дурні рішення, які він ухвалив, Росія ніколи не напала б, якби я був президентом", - заявив Трамп.

При цьому, на питання ведучої Дани Баш, чи вважає він прийнятними умови припинення вогню, висунуті президентом РФ Володимиром Путіним, Трамп відповів: "Ні, вони неприйнятні".

Зеленського Трамп назвав "найкращим продавцем" своєї ідеї...

Президент США Джо Байден у свою чергу назвав Володимира Путіна "військовим злочинцем" і заявив, що російський диктатор не зупиниться в Україні. За його словами, насамперед під загрозою опиняться Польща та Білорусь, а надалі російська агресія може перекинутися й на інші країни НАТО.

На думку Байдена, перемога України – запорука безпеки Європи.

На питання про те, що він думає про коментарі Трампа щодо українського питання, президент США відповів: "Я ніколи в житті не чув стільки дурниць".

Читайте також:

Інтернет магазин годинників та аксесуарів Swiss-Watch – маркет, який обов’язково треба відвідати

Як вибрати колір міжкімнатних дверей? 5 золотих правил

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк