02.07.2024, 09:55

Нідерланди офіційно видали дозвіл на експорт до України 24 винищувачів F-16

Истребитель F-16 / Иллюстративное фото

Влада Нідерландів видала дозвіл на експорт в Україну 24 винищувачів F-16. Згідно з ліцензією від Міністерства зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів, перший літак має надійти найближчим часом.

Найближчим часом до України прибудуть перші винищувачі F-16 від Нідерландів. Про це йдеться у листі депутатам Палати представників Нідерландів від міністрки оборони країни Кайс Оллонгрен, ]]>опублікованому ]]>на сайті парламенту, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Міністерка оборони Кайси Оллонгрен заявила, що глава МЗС Нідерландів провів перевірку експортного контролю. Дозвіл на ліцензії на експорт винищувачів було видано ще 19 червня.

"22 грудня 2023 року та 5 лютого 2024 року Палату було поінформовано про розвиток подій щодо підготовки та доставлення в Україну 24 голландських F-16. На додаток до попередньої інформації щодо поставок товарів військового призначення в Україну від 13 червня, я також від імені Міністра закордонних справ та Міністра зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва повідомляю, що незабаром відбудеться поставка перших літаків. Інформуємо Палату, що необхідний дозвіл на експорт військової техніки в Україну видано", - йдеться у листі.

Оллонгрен не уточнює, коли буде перше поставка, скільки літаків буде відправлено й коли вони прибудуть до України.

Нагадаємо, українські пілоти та техніки проходять навчання у США, Британії, Франції, Данії та Румунії. Очікується, що перші шість винищувачів F-16 та 12 підготовлених пілотів будуть в України вже влітку цього року.

Читайте також:

Відбілювання зубів: білосніжна усмішка змінює життя на краще

Як вибрати ноутбук: загальні поради

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк