11.07.2024, 17:07

У Франції горить Руанський собор

руанский собор

У четвер, 11 липня, у Франції стався спалах у старовинному Руанському соборі. Будівля належить до культурної спадщини Франції.

Про пожежу повідомляють місцеві ЗМІ, передає Час Пік.

Інформація про пожежу надійшла до екстрених служб приблизно о 12:00 за місцевим часом. На місці події працює близько 70 пожежників, які залучили близько 40 одиниць техніки. Територія навколо собору була оточена поліцією.

За даними пожежників, елементи, що горіли, є "будівельним пластиком" на робочій основі, розташованій на 120 метрах висоти. Вони запевнили, що ризик поширення полум'я є малоймовірним. Проте персонал було евакуйовано.

Як уточнили в префектурі Сена Приморська, вогонь спалахнув на вершині шпиля, зробленого не з дерева, а з металу, і на ньому ведуться реставраційні роботи.

Для довідки. Собор Нотр-Дам де Руан - один із прикладів полум'яної готики у Франції. Будівництво собору розпочалося у XI столітті та тривало понад 200 років. У 1876-1880 роках він був найвищої будівлею у світі (151 метр), але потім поступився цим титулом Кельнському собору. Руанський собор є одним із найважливіших архітектурних пам'яток Франції. Він включений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також: Поганий знак? У Франції викрали меч, який пов'язаний зі страшним пророцтвом про війни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк