28.07.2024, 08:37

У Малі повстанці ліквідували десятки найманців ПВК "Вагнер"

повстанцы мали

У Республіці Малі (Африка) повстанці-туареги вбили та поранили десятки солдатів та найманців російської приватної військової компанії "Вагнер".

Про це повідомляють ЗМІ, передає Час Пік.

За інформацією повстанського руху "Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку" (CSP-PSD), його бійці захопили бронетехніку, вантажівки та цистерни під час боїв у прикордонному місті Тінзауатен у четвер та п'ятницю.

Внаслідок бойового зіткнення загинуло близько 80 російських найманців ПВК "Вагнер", близько 15 "вагнерівців" потрапили в полон. Російські пабліки стверджують, що в боях загинув адміністратор крупного Telegram-каналу GREY ZONE з позивним "Білий".

Армія Малі повідомила, що в боях двоє її солдатів загинули та 10 отримали поранення. Однак при цьому ліквідовано близько 20 повстанців.

Для довідки. Туареги - етнічна група, що населяє регіон Сахари, зокрема частину північного Малі. У 2012 році угруповання розпочало повстання проти уряду малийської хунти, пізніше воно було перехоплене ісламістськими угрупованнями. У 2015 році угруповання підписало мирну угоду з урядом Малі. Однак наприкінці 2022 року CSP-PSD вийшла із переговорів.

Читайте також: Курську область РФ атакували БПЛА: що відомо про наслідки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: