01.08.2024, 17:22

Туреччина підтвердила участь у масштабному обміні ув'язненими між Росією та США

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні, 1 серпня, Туреччина підтвердила свою роль у посередництві в "найбільш масштабній останнім часом" операції з обміну ув'язненими між Росією та Сполученими Штатами.

Про це повідомляє турецький телеканал NTV, посилаючись на Національну розвідувальну організацію Туреччини, повідомляє Час Пік.

За інформацією розвідки Туреччини, операція з обміну ув'язненими пройде сьогодні в міжнародному аеропорту Есенбога, розташованому на північний схід від Анкари. Відомство заявило, що воно взяло на себе основну посередницьку роль у процесі та пообіцяло розкрити подробиці пізніше.

Американські джерела повідомляють, що обмін включатиме 24 особи з Росії, США, Німеччини та ще трьох країн.

Крім того, в рамках угоди передбачається, що щонайменше 12 політичних ув'язнених із Росії будуть передані Німеччині. Росія ж отримає вісім осіб, більшість із яких підозрюються або засуджені через зв'язки з російською розвідкою.

В останні дні спостерігаються ознаки підготовки великого обміну ув'язненими між кількома західними країнами та Росією, а також Білоруссю. Зокрема, обговорюється участь Сполучених Штатів, Німеччини, Словенії та Великої Британії.

Читайте також: У російському полоні помер захисник Маріуполя Олександр Іщенко: Лубінець направив негайного листа до омбудсмена РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк