07.08.2024, 07:34

Нігер заявив про розрив дипломатичних відносин з Україною

Нигер заявил о разрыве дипломатических отношений с Украиной

Африканська країна Нігер оголосила про "негайний" розрив дипломатичних відносин з Україною, звинувативши Київ у "підтримці терористичних груп".

6 серпня Нігер заявив, що розриває дипломатичні відносини з Україною "з негайним набранням чинності", звинувативши Київ у підтримці "терористичних груп", повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Офіційний представник уряду Амаду Абдрамане оголосив про це у заяві, яку прочитали по телебаченню. Абдрамане також заявив, що Нігер звернеться до Ради Безпеки ООН з проханням обговорити "агресію" України.

Заява про розрив відносин з Україною пролунала через два дні після аналогічного кроку з боку Малі. Нагадаємо, Бамако звинувачує Україну у "підтримці міжнародного тероризму" та "порушенні суверенітету Республіки Малі", звинувативши Україну нібито у підтримці повстанців-туарегів, які розгромили колону малійських військових та російських найманців ПВК "Вагнера" ​​наприкінці липня.

Дипломатичні відносини між Україною та Нігером було встановлено 1 жовтня 1999 року. Інтереси громадян України в Республіці Нігер захищає посольство України в Марокко.

Нигер заявил о разрыве дипломатических отношений с Украиной

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк