11.08.2024, 12:00

Українські війська просуваються в Курській області: ЗСУ взяли під контроль село Гуєво

11 серпня з'явилися відеодокази, що підтверджують успішне просування Збройних сил України (ЗСУ) на території Курської області РФ.

На кадрах, поширених у мережі, українські військовослужбовці становлять національний прапор над адміністративним будинком у селі Гуєво, розташованому на південь від міста Суджа, передає Час Пік.

За даними, що надійшли з різних джерел, включаючи російські Telegram-канали, ЗСУ продовжують закріплюватися в районі Курської області. Впливовий канал "ВЧК-ОГПУ", пов'язаний із російськими спецслужбами, повідомляє, що українські сили активно зміцнюють свої позиції в Суджанському та Коренівському районах, створюючи опорні пункти, бліндажі та блокпости, а також мінуючи підходи.

Українська армія продовжує нарощувати сили, залучаючи як піхоту, так і бронетехніку, що викликає значне занепокоєння серед російських військових. Попри активне використання бойової авіації з боку ЗС РФ, помітних успіхів у вибиванні українських військ не досягнуто. У ході бойових дій російська армія вже втратила два бойові вертольоти "Ка-52".

Площа бойових дій у Курській області, за даними російських джерел, становить близько 650 квадратних кілометрів. Ведуться активні бойові дії, і ситуація стає все більш напруженою. Джерела, близькі до ситуації, стверджують, що українські сили невдовзі можуть настільки зміцнитися, що їх буде дуже складно витіснити із зайнятих позицій.

Читайте також: Нічний удар по Курську, почалася пожежа в багатоповерховому будинку: у мережі з'явилися кадри

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк