26.08.2024, 16:54

У небі Польщі зафіксували невідомий "об'єкт" під час атаки по Україні

польша

Вранці 26 серпня, під час масованої атаки РФ по Україні, на територію Польщі вторгся невідомий повітряний об'єкт і зник з радарів.

Про це заявив генерал-майор Мацей Кліш, оперативний командувач збройних сил Польщі, передає Час Пік з посиланням на інформацію ЗМІ.

"Ймовірно, йдеться про проникнення об'єкта на територію Польщі. Об'єкт підтверджений радіолокацією як мінімум трьох станцій радіолокацій", - розповів Кліш на брифінгу.

За його словами, об'єкт перетнув польський кордон о 6:43 за польським часом на широті українського міста Червоногорода. Це місце вже кілька разів атакувала російська сторона через розташовану там електростанцію.

"Об'єкт зник приблизно через 25 км на території Польщі. За погодними умовами я не зміг віддати команду на боротьбу з ним через недотримання процедур, тобто так званого візуального підтвердження знищення. Об'єкт зник з радіолокаційних систем. Об'єкт не був виявлений ні союзною, ні польською авіацією, а також об'єкт не підтвердили візуально вертольотами", - повідомив Кліш.

Генерал зазначив, що об'єкт, ймовірно, все ще знаходиться на території Польщі, хоча й не виключив, що об'єкт покинув нашу територію.

"Почато операцію з пошуку об'єкта", - додав він.

Читайте також: У Молдові заявили про перебої в енергосистемі через удар РФ по Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: