01.09.2024, 12:50

Уламки зниклого вертольота Мі-8 знайдені біля вулкана на Камчатці

Віктор Білий | Всі новини автора

У Єлизівському районі Камчатки завершено пошукову операцію, в ході якої виявлено уламки зниклого вертольота Мі-8.

Як повідомляє МНС Росії, фрагменти повітряного судна знайдені на висоті 900 метрів біля вулкана Вачкажець поблизу точки, де екіпаж востаннє виходив на зв'язок, передає Час Пік.

Вертоліт, який виконував екскурсійний рейс, зник 31 серпня 2024 року, коли прямував від вулкана Вачкажець до майданчика Миколаївка, розташованого за 17 км на південний захід від аеропорту Єлізово. На борту перебували 22 особи, серед яких був фінансовий директор Російського футбольного союзу Арсеній Замятін та його дружина Поліна. У момент зникнення вертольота у цьому районі перебували туристи, які стали очевидцями краху.

За попередніми даними, гелікоптер міг зачепитися за скелю перед падінням. На місці події працюють рятувальники та слідчі групи. Супутникові знімки та дані з екстрених служб підтверджують, що тих, що вижили внаслідок катастрофи, немає.

Східне слідче управління на транспорті СКР порушило кримінальну справу за статтею про порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що спричинило необережність смерть двох і більше осіб. Оперативно-слідча група вже прибула на місце встановлення всіх обставин події.

Губернатор Камчатського краю Володимир Солодов у своєму телеграм-каналі зазначив, що влада вживає всіх необхідних заходів для координації дій та забезпечення якнайшвидшого прибуття фахівців на місце краху.

Гелікоптер Мі-8 компанії "Вітязь-Аеро", який здійснював екскурсійний рейс, опинився в зоні сильного туману перед катастрофою. Зараз на місце події прямують два вертольоти - МНС і компанії "Вітязь-Аеро" - для координації роботи пошукових загонів та оцінки ситуації.

Слідчі органи продовжують роботу зі встановлення причин катастрофи та збору всієї необхідної інформації.

Читайте також: На Камчатці в районі вулкана Вачкажець зник вертоліт Мі-8 з туристами

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: