12.09.2024, 12:27

У російському Омську горить танковий завод: дим видно з різних районів міста

Віктор Білий | Всі новини автора

У російському Омську сьогодні, 12 вересня, сталася пожежа на заводі "Омськтрансмаш", яка займається виробництвом військової техніки й знаходиться під міжнародними санкціями. За попередніми даними, спалах стався на даху одного з цехів під час ремонтних робіт.

Місцеві жителі повідомляють, що густий стовп диму видно з різних районів міста. У соціальних мережах активно публікуються фотографії та відео з місця події, передає Час Пік.

На опублікованих матеріалах видно, як дим здіймається над заводом, що привернуло увагу місцевих та російських ЗМІ.

Губернатор Омської області Віталій Хоценко уточнив, що спалах стався внаслідок локального інциденту, пов'язаного з ремонтом покрівлі. За словами представників заводу, пожежа розпочалася через загоряння покрівельного матеріалу, який використовувався підрядною організацією для ремонту.

Завод "Омськтрансмаш" відомий своєю спеціалізацією на виробництві військової техніки, включаючи танки та важкі вогнеметні системи, такі як "Сонцепек". У зв'язку з цією діяльністю підприємство перебуває під міжнародними санкціями.

Площа загоряння, за попередніми даними, становить близько 50 кв. На місці події працюють пожежні служби, які вживають заходів для ліквідації загоряння та запобігання його розповсюдженню.

Читайте також: У російському Ноябрську підлітки спалили гелікоптер Мі-8 за 5 мільйонів рублів: фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: