19.09.2024, 07:41

Удар по арсеналу у Торопці РФ викликав землетрус: у мережі показали супутникові знімки

Віктор Білий | Всі новини автора

Внаслідок удару українських сил оборони по складу боєприпасів у Торопці, Тверська область РФ, стався потужний вибух, який, за інформацією аналітиків, може увійти в історію як один із наймасштабніших нападів на ворожі арсенали.

Супутникові знімки, опубліковані у ЗМІ, зафіксували наслідки цього інциденту, який став справжнім ударом для російських військ.

Метою атаки став 107 арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони Росії, де, за оцінками, зберігалося до 30 тисяч тонн боєприпасів, включаючи зенітні ракети. Атака безпілотниками, за словами аналітиків із Defence Express, виявилася настільки потужною, що викликала землетрус силою 2,8 бала за шкалою Ріхтера.

"Такий "сейсмічний" ефект міг виникнути лише від одночасного підриву кількох тисяч тонн боєприпасів", - зазначили експерти.

Вони порівняли потужність вибуху з детонацією малопотужного ядерного боєзаряду, що наголошує на його руйнівній силі.

Попри заяви російської влади про те, що "нічого не сталося", масштаби руйнувань очевидні: вибух вибив вікна у будинках на відстані до 5 кілометрів від складу.

Водночас російський блогер Анастасія Кашеварова повідомила про можливі втрати серед російських військових, які перебували на об'єкті.

"Ще у 2018 році Булгаков [колишній заступник міністра оборони) озвучував, що у Торопці тільки госпблок на 200 військовослужбовців передбачено. Скільки ж там загинуло наших, і судячи з вибухів та кадрів – від тіл нічого не залишилося”, - обурилася Кашеварова

Супутникові знімки також показали пожежі на більшій частині території арсеналу, що підтверджує інформацію про наявність різних боєприпасів, включаючи реактивні снаряди для систем "Град".

 

Крім того, за даними експертів, атака суттєво ускладнить логістичні можливості російських військ на Курському напрямку, що стане важливим кроком у контексті поточної військової кампанії.

Нагадаємо, що у Тверській області РФ у ніч на 18 вересня лунали потужні вибухи. Місцева влада заявила про атаку безпілотників.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк