22.10.2024, 07:48

Південна Корея може відправити своїх військових та розвідників до України: що повідомляють у ЗМІ

армия южной кореи

Сеул може направити в Україну свій військовий та розвідувальний персонал у відповідь на відправку КНДР військ до Росії. Ймовірно, південнокорейські військові не будуть безпосередньо задіяні у бойових діях.

Про це повідомляє видання Newsweek, передає Час Пік.

Як зазначає видання, уряд та військові Південної Кореї "розглядають план відправлення відповідної кількості персоналу, включаючи офіцерів розвідки (фахівців із Північної Кореї) та експертів  з тактики противника" в Україну. Таким чином, країна реагує на інформацію про те, що КНДР відправила свої війська до РФ для участі у війні проти нашої країни.

Імовірно, південнокорейський персонал в Україні допитуватиме і надаватиме послуги перекладача, якщо ЗСУ візьмуть північнокорейських солдатів у полон. Крім того, вони нададуть Києву інформацію про військову тактику, доктрину та операції Північної Кореї.

У понеділок у Міноборони Південної Кореї заявили про те, що розглянуть заходи з "відкритим вдношенням" щодо можливих постачань летальної зброї в Україну. Раніше Сеул надавав Україні лише гуманітарну допомогу.

Читайте також: "Ефективна альтернатива ППО": Україна розробляє безпілотник Sting для боротьби з Shahed

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк