01.07.2020, 13:53

П'ять країн відкрили кордони для громадян України: куди можна поїхати на відпочинок

Пять стран открыли границы для граждан Украины

П'ять іноземних держав вже відкрили кордони для громадян України. ЄС буде переглядати список держав, з яких можливо в'їжджати на територію Євросоюзу, кожні 2 тижні.

Громадяни України тепер можуть подорожувати до Туреччини, Єгипту, Албанії, Хорватії і Чорногорії. Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій в своєму Telegram, передає Час Пік.

Без епідемічних обмежень українці зараз можуть їхати до Туреччини, Хорватії та Албанії. При наявності тесту про відсутність COVID-19 - в Чорногорію. З проходженням самоізоляції після повернення - в Єгипет.

"Через нестабільну епідеміологічну ситуацію в Україні інші європейські кордони, на жаль, залишаються зачиненими для українських туристів. Проте іноземцям, дипломатам та громадянам України, які мають дійсні робочі чи навчальні контракти або посвідчення на проживання в ЄС, морякам, що прямують на корабель, громадянам, які транзитом прямують через ЄС, в’їзд дозволено", - написав Криклій.

Він зазначив, що ЄС в залежності від обставин кожні 2 тижні буде частково або повністю знімати обмеження на поїздки або знову вводити їх для конкретних країн.