04.07.2020, 16:16

В умовах епідемії школи повинні забезпечити комбіновану модель навчання - експерт

Ольга Романец | Всі новини автора
обучение

В Україні планують почати класичний освітній процес в школах з 1 вересня. Однак, в умовах епідемії школи повинні забезпечити комбіновану модель навчання.

Про це українським ЗМІ заявив експерт напряму "Освіта" аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Микола Скиба, передає Час Пік.

"Українські школи ще не готові до повноцінного впровадження дистанційного навчання, це показав досвід карантину в березні, квітні і травні цього року, але систему потрібно до цього готувати. Причому школи і суспільство до цього готові. Існує велика ймовірність введення сезонних карантинів. Навчальний рік, швидше за все, буде комбінований", - сказав Скиба.

Він додав, що школи повинні приділити увагу створенню електронних платформ і стимулювати вчителів, щоб вони також оволоділи необхідною підготовкою для забезпечення навчального процесу в таких умовах.

"Крім того, навчальний рік повинен бути більш гнучким без такого частого контролю знань. Це вимагає зміни програм", - зазначив він.

У той же час експерт попередив, що дистанційне навчання не замінить повноцінно класичного навчання, навіть в тому стані, в якому воно існує в Україні.

Читайте також: Північна Корея не планує відновлювати переговори з США