09.07.2020, 14:51

В Україні запускають пілотний проєкт електронних лікарняних

В Украине запускают пилотный проект электронных больничных

В Україні запуск електронних лікарняних буде відбуватися в два етапи. Міністерство охорони здоров'я на базі сервісу Пенсійного фонду запускає "е-лікарняні" в тестовому режимі.

МОЗ планує запустити пілотний проєкт електронних лікарняних з використанням інтерфейсу на сайті ПФУ. Про це заступник міністра охорони здоров'я Ярослав Кучер розповів під час брифінгу 9 липня, повідомляє Час Пік.

"Що важливо на етапі переходу до електронних лікарняних. Зараз у нас є в роботі підготовка нормативно-правових актів, які забезпечать роботу цих документів. Для того, щоб не втрачати час, рухатися вперед - ми зараз запускаємо електронні лікарняні в два етапи.

Є дві моделі розвитку цього проекту. Перша - це так звана "спрощена система". У чому вона полягає? Наші партнери з Пенсійного фонду України розробили спеціальний веб-інтерфейс на сайті Пенсійного фонду, де лікар зі свого медичного закладу за допомогою електронно-цифрового підпису в спеціальній формі може вносити інформацію про пацієнта по його тимчасової непрацездатності", - розповів Кучер.

Повноцінна модель буде впроваджена на початку 2021 року і буде інтегрована в будь-яку медичну інформаційну систему, при цьому не буде залежати від форми власності медустанови.

Кучер на своїй сторінці в Facebook уточнив, що лікарі і медичні заклади, які хочуть протестувати систему, можуть зареєструватися до 15:00 10 липня.