09.07.2020, 14:54

В Україні закриють вісім колоній: список

В Украине закроют восемь колоний

Міністерство юстиції України закриє вісім установ виконання покарань. Засуджені будуть переміщені в інші колонії, а співробітників звільнять і запропонують нову роботу.

Міністерство юстиції вирішило закрити 8 виправних колоній. У міністерстві впевнені, що це дозволить оптимізувати систему, зменшити поточні і капітальні витрати. Про це розповів заступник міністра юстиції Олена Висоцька в відеокоментарі на сторінці Мін'юсту в Facebook, повідомляє Час Пік.

"Минулого місяця ми працювали над вивченням техніко-економічних обґрунтувань для того, щоб почати процес консервації тих установ виконання покарань, які не потрібні для виконання функцій міністерства. 6 липня відбулося засідання комісії з оптимізації установ виконання покарань, на якому було прийнято рішення про оптимізацію установ", - повідомила Висоцька.

Прийнято рішення про оптимізацію наступних установ:

- Ковельська виховна колонія,

- Черкаська виправна колонія №62,

- Дергачівська виправна колонія № 109,

- Жовтоводська виправна колонія №26,

- Ігренський виправний центр №133,

- Чорноморська виправна колонія №74,

- Ширяївський виправний центр №111,

- Устинівський виправний центр №37.

Як зазначила Олена Висоцька, засуджені з цих установ будуть переміщені в інші установи виконання покарань, з кращими умовами утримання. Персонал буде звільнений, їм буде запропонована робота в найближчих установах або міжрегіональних управліннях Мін'юсту.

Читайте також: В Україні запускають пілотний проект електронних лікарняних