19.07.2020, 14:00

В Україні 8 областей не готові до послаблення карантину - МОЗ

В Украине 8 областей не готовы к ослаблению карантина

За даними Міністерства охорони здоров'я України до послаблення карантину поки не готові вісім областей.

За інформацією МОЗ, станом на 19 липня вісім областей України не відповідають необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу МОЗ.

Станом на 19 липня до послаблення карантину не готові Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Харківська і Чернігівська області.

Зокрема, в Закарпатській області занадто високий показник завантаженності ліжок, в Чернігівській - недостатнє охоплення тестуванням, у Волинській області відсоток виявлення нових випадків перевищує встановлений Міністерством охорони здоров'я цільовий показник, а у Вінницькій, Івано-Франківській та Одеській областях зафіксовано перевищення по динаміці. У Львівській та Харківській областях більше одного показника перевищує встановлені МОЗ.

Нагадаємо, перехід областей до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.

коронавирус

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>