20.07.2020, 13:41

В Україні діти сядуть за парти 1 вересня: де школи залишаться закритими

В Украине дети сядут за парты 1 сентября

В Україні школи відкриються з 1 вересня і будуть працювати в звичайному режимі. Виняток становитимуть школи в районах з підвищеним рівнем захворюваності коронавірусом COVID-19.

Відповідну заяву зробив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна 24", повідомляє Час Пік.

"Школи запрацюють з 1 вересня в звичайному режимі. Тільки там де буде червона зона - будуть закриватися школи. Червона зона в цих районах - це щось не буде надзвичайно, ми вже знаємо, що таке епідпоріг, не такий як у нас завжди був для грипу та грипоподібних захворювань.

Тобто, якщо червона зона - школа закривається на певний період часу, стабілізуються показники і школа відкривається. Широкого закриття шкіл на території країни не буде відбуватися, якщо не будуть перевищені епідпоріг по грипу та грипоподібним захворюванням", - сказав Віктор Ляшко.

За його словами, діти підуть в школи як зазвичай, 1 вересня. У разі необхідності, деякі навчальні заклади на місцевому рівні будуть закривати на період, необхідний для стабілізації епідеміологічних показників.

Серед нових правил відвідування навчальних закладів - обов'язкове вимірювання температури працівників школи і учнів, а також використання антисептиків.

Нагадаємо, виходячи з епідситуації України поділять на 4 зони. Будуть визначені зелена, жовта, помаранчева та червона зони.

"Червона - це жорсткий карантин, який у нас діяв в кінці березня-початку квітня. Зелена, жовта і помаранчева зони - легші зони, які обмежують певну діяльність, але не повністю закривають. Тобто там, дотримуючись протиепідемічних вимоги, будуть працювати сфери економіки", - пояснив Ляшко.

У Кабміні представили рекомендації щодо організації освітнього процесу виходячи з трьох сценаріїв, за якими може початися навчальний рік в Україні.

Читайте також:

В Україні восени і взимку можливі дві нові хвилі COVID-19, - МОЗ

Україну поділять на "зони": Яким буде навчання в школах з 1 вересня

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>