20.07.2020, 16:07

У Чорному морі розпочалися українсько-американські навчання Sea Breeze-2020

Марина Началова | Всі новини автора
Sea Breeze 2020

Сьогодні, 20 липня, у Чорному морі розпочалися українсько-американські військові навчання Sea Breeze-2020 із залученням держав-партнерів.

З метою запобігання розповсюдженню вірусної інфекції COVID-19 навчання проходитимуть протягом 7 днів у безконтактному форматі із залученням виключно морського та повітряного компоненту, повідомила прес-служба ВМС ЗС України, передає Час Пік.

Метою навчання є підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС ЗС України, ВМС США, держав-партнерів та постійно діючих морських груп НАТО, у ході виконання спільних завдань по сприянню безпеки в Чорноморському регіоні. Окрім України та Сполучених Штатів Америки у заході беруть участь Болгарія, Грузія, Іспанія, Румунія, Туреччина та Норвегія.

Враховуючи вимоги попередження пандемії, церемонія відкриття «Сі Бриз – 2020» проходила у виді телефонного зв’язку між командувачем ВМС ЗС України контр-адміралом Олексієм Неїжпапою та командувачем 6-го флоту ВМС США віце-адміралом Євгеном Блеком, під час якої керівники флотів двох країн наголосили на важливості проведення навчань за для забезпечення безпеки та стабільності в Чорноморському регіоні, а також підвищенні взаємосумісності між флотами держав-учасників та держав-партнерів НАТО.

Цього року до складу багатонаціональних сил та засобів буде залучено більше 20-ти кораблів, катерів і суден та біля 20-ти літаків і вертольотів держав-учасниць та держав-партнерів Північноатлантичного Альянсу.
Загальне керівництво українсько-американського навчання здійснюватиметься спільно, шляхом дистанційної інтеграції штабів керівництва навчання двох країн, а керівниками «Сі Бриз – 2020» від української сторони – заступник командувача ВМС ЗС України капітан 1 рангу Олексій Доскато, від американської сторони – заступник командира з’єднання надводних кораблів “60” 6-го флоту ВМС США в Європі – капітан 1 рангу Кайл Гант.

Читайте ще: Занадто важкий: в Одесі не стали піднімати танкер Delfi

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>