09.08.2020, 08:39

Легалізація ринку таксі: В Україні хочуть упорядкувати роботу таксистів

Легализация рынка такси в Украине

Міністерство інфраструктури України розробило законопроект, який буде направлено на легалізацію ринку таксі в країні.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в Facebook, повідомляє Час Пік.

За словами міністра, проект закону враховує всі недоліки законодавства, через які ринок пасажирських перевезень не має належного контролю. Законопроект допоможе вивести пасажирські перевезення з тіні.

"Наразі в Україні працює багато служб таксі. За останніми підрахунками кількість людей, які здійснюють перевезення пасажирів на таксі, сягає 220 тисяч, що становить 1,1% від економічно активного населення країни. При цьому, зауважу, левова частка перевізників надають послуги незаконно, оскільки не мають ліцензії або не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності. Їх кількість сягає 98%.

Щорічний оборот ринку внутрішніх перевезень на таксі та легковими автомобілями на замовлення становить близько 40 млрд гривень на рік. За весь час існування служб таксі бюджет України недоотримував величезні кошти й продовжує відчувати дефіцит", - написав Криклій.

Зокрема, законопроект передбачає такі зміни:

- прості та прозорі правила виходу на ринок: скасування ліцензії на внутрішнє перевезення пасажирів таксі та легковими автомобілями на замовлення та заміна на повідомлення про початок такої діяльності;

- можливість ведення діяльності в сфері пасажирських перевезень на підставі патенту, який можна придбати на один місяць або рік;

- забезпечення податкових надходжень та зборів від такої діяльності (оцінюється близько 800 млн грн на рік);

- обов'язкове страхування для пасажирів;

- створення сприятливих умов для чесної та прозорої конкуренції;

- забезпечення безпеки руху та відповідальності перевізників перед пасажирами.

Міністр переконаний, що після прийняття законопроекту якість обслуговування та безпека українського таксі підніметься на новий рівень.

"Я переконаний, що якість послуг і безпека вийдуть на новий рівень, якщо перевізники стануть відповідальними й працюватимуть відповідно до закону. Легалізація ринку таксі та автоперевезень в Україні - це ефективний крок не лише до поповнення держбюджету, розвитку галузі та створення нових робочих місць, а й до європейського майбутнього", - написав Криклій.

Міністерство інфраструктури України пропонує українцям приєднатися до обговорення проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання діяльності з надання послуг з внутрішніх перевезень пасажирів на таксі та легковими автомобілями на замовлення".

Легализация рынка такси в Украине Легализация рынка такси в Украине

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>