10.08.2020, 15:40

Отримала посмертну нагороду батька: Дівчинка зі знаменитої фотографії підросла - яка вона зараз

Марина Началова | Всі новини автора
саша матвиенко

У серпні 2014 року на Донбасі героїчно загинув прикордонник Андрій Матвієнко. Днями у Кропивницькому побратими та рідні вшанували його пам'ять. Була на церемонії і донька Андрія, фото якої 6 років тому розчулило всю Україну.

Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби, передає Час Пік.

Коли почались бойові дії на сході України, покинувши улюблену справу, Андрій добровільно поїхав захищати нашу Батьківщину. Службу проходив у Донецькому загоні та виконував завдання на складній ділянці - посилював відділ прикордонної служби «Амвросіївка».

Під час жорстоких боїв на автомобілі він вивіз 30 поранених побратимів з-під пекельних обстрілів. Однак під час одного з цих рейсів бойовики підірвали його машину. Життя прикордонника обірвалося 7 серпня 2014 року.

Указом Президента України молодший сержант Андрій Матвієнко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. На жаль, нагороду замість героя отримала його донька. Зворушливу фотографію маленької дівчинки, яка стискає посмертну нагороду батька, побачив увесь світ.

З нагоди вшанування пам’яті прикордонника, військовослужбовці Херсонського загону віддали шану та урочисто поклали квіти на могилу загиблого бійця, а військовий капелан провів панахиду за загиблим воїном. На церемонії була присутня Саша, яка вже підросла.

У ДПСУ також оприлюднили портрет Олександри, автором якого є Наталія Устьянцева.

Раніше повідомлялося, що родини загиблих на Донбасі військових отримають доплату до пенсії.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: