15.08.2020, 14:33

Традиційна баржа з херсонськими кавунами прямує до Києва

Марина Началова | Всі новини автора
баржа

300 тон свіжих херсонських кавунів прибудуть до Києва наступного тижня. Сьогодні на вантажному причалі філії "Голопристанська" ТОВ СП "Нібулон" розпочалося завантаження баржі.

Про це повідомила прес-служба компанії "Нібулон", передає Час Пік.

Повідомляється, що на Київщині кавуни вивантажать на перевантажувальному терміналі ТОВ СП "Нібулон" у Переяславі та доставлять до торгових мереж, а судно завантажать зерном. Солодкі ягоди з Півдня України можна буде придбати в торгових точках мережі "Сільпо" "Fozzy Group".

"Нібулон" з 2017 року щоліта доставляє солодкий груз до Києва, з тих пір як компанія долучилася до пілотного проєкту Агентства США з міжнародної допомоги USAID "Створення ефективного логістичного ланцюга постачання плодово-овочевої продукції". Так, уперше за останні 15 років від причалу у Голій Пристані відчалило несамохідне судно з 300 тоннами солодкої ягоди. Ця подія буквально підірвала інформаційний простір і стала топ-новиною інформагенцій та соціальних мереж, а "кавуни з баржі" в супермаркетах були просто нарозхват.

Зібрані на полі кавуни обережно вручну складають у картонні контейнери євростандарту, розміщені на піддонах у вантажівці. На річковому терміналі в Голій Пристані краном завантажують піддони на дно несамохідного судна. У закритому судні водним шляхом, на якому немає ям та вибоїн, обережно і чітко за графіком "Нібулон" доставляє неушкоджений товар у порт призначення. Там так само піддони з контейнерами розвантажують краном і відразу завантажують у рефрижератори. За декілька годин ці кавуни вже в торговельному залі радують покупців. Такий шлях доставки овочів і фруктів із півдня України на північ значно зменшує їх втрати і допомагає в розширенні ринків збуту сезонної продукції. Коли кавуни вантажаться насипом, 10-13 % продукції зазнає механічних пошкоджень, не витримуються стандарти пакування та транспортування.

Варто зазначити, що навіть завдяки лише одному такому порівняно невеликому за обсягом рейсу з автошляхів країни знімається 15 вантажівок. Кавуни прийдуть до Києва цілими, а автошляхи будуть збережені.

Читайте ще: Всі різні – і це допомагає триматися разом. Як працює український розмовний клуб у Сєвєродонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: