20.08.2020, 11:56

Кому зі школярів необхідно пройти медогляд до 1 вересня, а кому можна не поспішати: пояснення МОЗ

Кому из школьников необходимо пройти медосмотр к 1 сентября, а кому можно не спешить

Перед 1 вересня у лікувальних установах країни збираються величезні черги з батьків з дітьми, які поспішають пройти медогляд до початку навчального року. У МОЗ пояснили, кому необхідно в обов'язковому порядку пройти медичний огляд до 1 вересня, а кому можна не поспішати.

На засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) окремо піднімалося питання про необхідність проведення медоглядів перед початком навчального року для всіх першокласників. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Час Пік.

За його словами, в Україні медичний огляд перед початком навчального року залишається обов'язковим тільки для дітей, які йдуть до першого класу.

Для всіх учнів, крім першокласників, медичні огляди проводяться лише раз на рік і їх не обов'язково прив'язувати до 1 вересня.

"Дитина повинна пройти медичний огляд один раз на рік. Він прив'язується, плюс-мінус два тижні, до його дня народження. Відповідальність за проходження покладається на батьків, які можуть зв'язатися з сімейним лікарем та визначити час для проведення огляду", - зазначив Віктор Ляшко.

Заступник міністра охорони здоров'я також наголосив на важливості вакцинації та закликав батьків перевірити календар щеплення дитини.

Також він повідомив, що в Україні змінили вимоги до носіння вчителями засобів індивідуального захисту. Тепер під час проведення уроків педагогам дозволяється не надягати захисну маску.

Крім того, Ляшко повідомив, що 20 серпня на сайті МОЗ будуть оприлюднені правила утилізації засобів індивідуального захисту в закладах освіти.

Читайте також:

Нові тарифи на газ: "Нафтогаз" запропонував українцям зафіксувати ціну на рік

В Україні будуть перекривати газ споживачам, які не встановили лічильник: коли настане "час Ч"

"Каральний" закон для боржників за комуналку: в яких випадках можуть забрати квартиру та 50% зарплати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк