29.08.2020, 16:42

МОЗ рекомендує учням проходити медогляд перед початком навчального року

Ольга Романец | Всі новини автора
карантин, коронавирус

МОЗ рекомендує учням проходити обов'язковий медичний профілактичний огляд незалежно від дати початку навчального року для попередження інфікування COVID-19.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає Час Пік.

"Для попередження гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-Cov-2, МОЗ рекомендує проходити обов'язковий медичний профілактичний огляд ближче до дати дня народження учня", - заявив Ляшко.

Відповідно до листа-роз'яснення, яке МОЗ направив до Міносвіти, перед вступом до закладу середньої загальної освіти учні повинні пройти комплексний медогляд. Але учні 2-11 класів можуть проходити обов'язковий медичний профілактичний огляд раз на рік у зручний час і незалежно від дати початку навчального року.

Після проходження медичного огляду заклад охорони здоров'я видає для надання медичному працівнику закладу середньої загальної освіти форму № 086-1/о "Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду" та форму № 063 / о.

Довідка про щеплення, зазначені у формі № 063 / о, дає медичним працівникам навчального закладу інформацію про наявність або відсутність щеплень у конкретної дитини.

Читайте також: У МОЗ назвали правила роботи дитсадків під час карантину

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк