01.09.2020, 11:09

День знань та COVID-19: як початок навчального року може вплинути на захворюваність в Україні

Ольга Романец | Всі новини автора
начало учебного года

Як відомо, МОЗ розробило певні рекомендації для проведення шкільних лінійок 1 вересня, а також правила, якими слід керуватися при організації навчального процесу. Однак, початок нового навчального року може призвести до зростання захворюваності коронавірусом в Україні.

Сьогодні, 1 вересня, в українських школах стартує новий навчальний рік. Свято в цьому році, а також процес навчання буде організовано з урахуванням пандемії і карантинних обмежень.

Навчання з 1 вересня розпочнеться у всіх школах України, за винятком тих, які знаходяться в зонах з "червоним" рівнем епідеміологічної небезпеки, передає Час Пік з посиланням на рекомендації МОЗ.

У таких регіонах навчання для школярів буде проводитися Дистанційно, поки ситуація з коронавірусом не стабілізується.

У рекомендаціях МОЗ сказано, що для регіонів "помаранчевої" зони педагогам рекомендують носити захисні щитки, а в "жовтих" і "зелених" зонах - просто дотримуватися соціальної дистанції.

На думку вчених світового центру даних "геоінформатики та сталого розвитку", початок нового навчального року може призвести до зростання захворюваності коронавірусом в Україні.

У своїх прогнозах експерти заявляють, що з першого вересня очікується 2-3-кратне зростання комунікацій і мобільності в середовищі педагогів та їх сімей: всього 12-15 млн осіб. Це може призвести до того, що в першій половині вересня кількість нових заражених в країні зросте приблизно до рівня 150 тисяч.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 31 Серпня, виявили 2 088 нових випадків інфікування коронавірусом.

1 вересня (станом на 9:00) в Україні 123 303 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 2 605 летальних.

Читайте також: 1 вересня та COVID-19: як школи Лисичанська та Сєвєродонецька зустрінуть День Знань

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк