06.09.2020, 07:32

Заборона на виїзд за кордон: як можуть покарати боржників комунальних послуг

Ольга Романец | Всі новини автора
коммуналка

Верховна Рада може обмежити боржникам з оплати житлово-комунальних послуг виїзд за кордон. Законопроект №3613 профільний комітет рекомендує прийняти за основу в першому читанні.

Про це повідомляє інформаційне управління Верховної Ради, передає Час Пік.

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує внести до порядку денного сесії та прийняти за основу в першому читанні законопроект про зміни до законодавства щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

Законопроектом пропонується запровадити процедуру обов'язкової реструктуризації заборгованості населення за спожиті житлово-комунальні послуги, що утворилася станом на 1 жовтня 2020 року.

Реструктуризацію пропонують строком до п'яти років за умови, що загальна сума платежів (поточних і платежів з погашення реструктуризованої заборгованості) не повинна перевищувати 25% доходів для субсидантів і 20% - для пенсіонерів та інших осіб, які отримують будь-які види соціальної допомоги.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що реалізація проекту закону дозволить прискорити вирішення проблеми погашення заборгованості населення за спожиті житлово-комунальні послуги, сприятиме поліпшенню взаємовідносин між споживачами та виконавцями житлово-комунальних послуг та стабілізації фінансового стану підприємств галузі.

Цей закон передбачає і певні тимчасові обмеження щодо боржників. За рішенням суду можуть обмежити право виїзду за межі України, керування транспортними засобами, користування зброєю, полювання.

Читайте також: В Україні можуть прийняти нові правила військової служби

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: