12.09.2020, 14:57

У Верховній Раді пропонують відстороняти від роботи громадян, які ухиляються від вакцинації

Марина Началова | Всі новини автора
прививка

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, яким передбачається зобов'язати працюючих українців проходити обов'язкові медичні огляди і робити щеплення.

Ініціатором законопроекту "Про систему суспільної охорони здоров’я і забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", який зареєстрований під №4058, є нардеп від "Слуги народу" Євгеній Шевченко, передає Час Пік.

У документі, зокрема, зазначається, що громадяни зобов'язані проходити обов'язкові медичні огляди та робити щеплення у передбачених законодавством випадках.

У свою чергу, підприємства, установи і організації зобов'язані усувати від роботи, навчання, відвідування дошкільних закладів осіб, які є носіями збудників інфекційних захворювань, хворих на небезпечні для оточуючих інфекційні хвороби, або осіб, які були в контакті з такими хворими, з виплатою у встановленому порядку допомоги з соціального страхування, а також осіб, які ухиляються від обов'язкового медичного огляду або щеплення проти інфекцій, перелік яких встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я.

Нагадаємо, у МОЗ розповіли, які щеплення треба робити дітям за календарем.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк