14.09.2020, 13:03

Рейтинг міст України з найкращим бізнес-кліматом очолив Хмельницький

Рейтинг городов Украины с наилучшим бизнес-климатом

В Україні представили рейтинг міст з найкращим бізнес-кліматом у 2019-2020 роках. Рейтинг очолив Хмельницький з результатом 72,96 бала зі 100 можливих.

Про це повідомляє Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за результатами опитування підприємців, повідомляє Час Пік.

У список міст з найбільш сприятливим бізнес-кліматом також потрапили Івано-Франківськ (66,95 бала), Львів (66,15), Вінниця (65,45), Тернопіль (63,89) та Чернігів (62,88).

"Індекс конкурентоспроможності міст України (ІКМ) 2019/2020", яке провела Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Конкурентоспроможна економіка України" (КЕУ) спільно з компанією Інфо Сапієнс та Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій, 6 міст - Хмельницький, Івано-Франківськ, Львів, Вінниця, Тернопіль та Чернігів є містами з найбільш сприятливим бізнес-кліматом та ефективним економічним управлінням. 

При цьому Київ не потрапив навіть у першу двадцятку рейтингу. Столиця України змогла зайняти лише 21-е місце з 24-х рейтингу (44,1 бала).  Це категорія міст з низьким індексом конкурентоспроможності.

При розрахунку індексу враховуються такі критерії:

- заснування бізнесу;

- доступ до публічного майна;

- прозорість та відкритість даних;

- вартість дотримання законів;

- податки та збори;

- неформальні платежі та корупція;

- безпека ведення бізнесу;

- лідерство місцевої влади;

- ресурси для розвитку;

- підтримка інновацій.

Для вимірювання ІКМ 2019/2020 організатори провели опитування. Перша хвиля опитування проводилася в 23 обласних центрах України та Києві. У ньому брали участь 5115 компаній та підприємців. Вони висловлювалися про бізнес-клімат в містах та зусиллях міської влади щодо створення сприятливого середовища.

Рейтинг городов Украины с наилучшим бизнес-климатом Рейтинг городов Украины с наилучшим бизнес-климатом 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: