16.09.2020, 20:36

Нове водійське посвідчення: які нововведення очікувати українським водіям

Ольга Романец | Всі новини автора
водительское удостоверение

Кабінет Міністрів затвердив нові бланки міжнародного та внутрішнього водійського посвідчення, а також свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну 16 вересня, передає Час Пік.

У водійське посвідчення додадуть інформацію про згоду або незгоду його власника стати посмертним донором органів і групу крові водія.

"Проектом акта пропонується приведення нормативно-правових актів у відповідь до чинного законодавства, а саме: внесення відмітки про надання особою згоди або незгоди на посмертне донорство в національне посвідчення водія на право керування транспортними засобами", - наголошується в пояснювальній записці до проекту постанови Кабміну.

У Кабміні додали, що такі зміни дозволять використовувати органи смертельно поранених водіїв для трансплантації відповідно до Закону "Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині" , який вимагає надання завіреної згоди на донорство

Кабмін також додав до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу інформацію про рівень екологічних норм, якому відповідає транспортний засіб (Євро-2 – Євро-6 або іншому рівню).

Читайте також: В Одесі на дитячому майданчику з дитиною стався нещасний випадок (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк