21.09.2020, 16:08

"Ганебний вчинок": Голова ДПСУ відреагував на скандал з прикордонником, який образив військових

Марина Началова | Всі новини автора

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко прокоментував скандал, що розгорівся навколо одного з прикордонників, який виклав у мережу образливе відео про ЗСУ.

У своєму дописі в Фейсбуці Дейнеко зазначив, що глибоко обурений цією ситуацією, передає Час Пік. 

"Мені важко усвідомити, чим керувався прикордонник, поширюючи відео, яке ображає українських захисників.
Відверто скажу, як керівник відомства, я вважаю цей вчинок ганебним і не дозволю паплюжити честь і гідність воїнів, моїх побратимів, колег і всіх, з ким продовжуємо боронити Україну", - написав голова прикордонного відомства.

Він закликав усіх своїх підлеглих зважати на свої дії, в тому числі у соцмережах.

"День і ніч тисячі прикордонників стоять на захисті кордону, протидіють спробам незаконного перетину держрубежу, викривають злочинців, припиняють незаконні оборудки, виконують завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил. Натомість лише один необдуманий вчинок  військовослужбовця, може знівелювати всі наші здобутки. Кожен має відповідати за свої дії та вчинки", - написав Дейнеко.

Він повідомив, що по цьому випадку вже призначено службове розслідування, і військовослужбовець понесе сувору відповідальність. Відомство застосує всі правові механізми для притягнення до відповідальності за образу українських воїнів.

Нагадаємо, прикордонник Ігор Шарун виклав у соцмережі TikTok відео, в якому порівняв бійців ЗСУ зі свинями.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк