09.10.2020, 22:05

"Слуги народу" хочуть скасувати переведення годинника

Марина Началова | Всі новини автора
перевод часов

Перший віце-спікер Верховної Ради, нардеп від фракції "Слуга народу" Руслан Стефанчук зареєстрував законопроєкт про скасування переведення годинника на літній та зимовий час.

Законопроєкт №4201 "Про обчислення часу в Україні" оприлюднений ]]>на сайті Верховної Ради]]>, передає Час Пік.

Документ закріплює положення про те, що на території України обчислення часу здійснюється відповідно до київського часу, що є єдиним для всієї території України; сезонний перехід часу на території України не здійснюється.

На своїй сторінці у Фейсбуці Стефанчук зазначив, що щорічний перехід на літній час і повернення на поясний негативно впливає на здоров’я людей: погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб. Прийняття закону, за словами депутата, забезпечуватиме стабільний природній цикл життєдіяльності людини, сприятиме покращенню стану здоров’я і підвищенню працездатності населення.

Крім того, за словами Стефанчука, законопроєкт спрямований на протидію російської агресії.

"Як відомо, на тимчасово окупованих територіях України протиправно встановлений час держави-агресора - Російської Федерації. Закріплення на всій території України єдиного київського часу дасть змогу зміцнити наші безпекові позиції та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій", - зазначив Стефанчук.

Також він заявив, що законопроєкт сприятиме євроінтеграційним прагненням України. Адже 84% жителів країн ЄС віддали голоси за скасування переходу на літній та зимовий час, що було підтримано Європейським Парламентом.

Нагадаємо, в Україні планують змінити правила видачі автономерів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: