12.10.2020, 09:26

Перехід на дистанційне навчання: чи будуть студентів виселяти з гуртожитків примусово

вузы

Перехід на дистанційну форму навчання внесе чимало перетворень в навчальний процес. Однак багатьох цікавить питання, як вчинять з тими, хто проживає в гуртожитках.

Глава МОН України Сергій Шкарлет запевнив, що примусового виселення з гуртожитків не буде, передає Час Пік з посиланням на повідомлення чиновника в Telegram.

Водночас, студентам рекомендуватимуть виїхати на час дистанційного навчання зі збереженням права проживання.

"Запевняю, що ніхто не буде примусово виселяти вас з гуртожитків. В офіційному документі МОН лише рекомендація щодо від'їзду з гуртожитків додому із зобов'язанням адміністрацій ВНЗ щодо збереження місця проживання студента в гуртожитку та з обов'язковим перерахунком сплачених за гуртожиток коштів (у разі виїзду з гуртожитку з 15.10.20 до 15.11.20)", - написав Шкарлет.

Він зазначив, що не варто ставитися до даних заходів занадто емоційно і попросив з розумінням сприйняти рекомендації МОН.

"Ці заходи є виключно превентивними, для зниження ризиків захворюваності, з урахуванням того факту, що в гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання (загальні кімнати, місця загального користування: кухні, душові кімнати і т.д.)", - зазначив Шкарлет.

Читайте також: В Україні можуть змінити терміни осінніх канікул у школах

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк