24.10.2020, 13:52

Світ знаходиться в критичній точці пандемії, - керівник ВООЗ

Ольга Романец | Всі новини автора
ВОЗ

Світ знаходиться в критичній точці пандемії, а швидкість поширення вірусу в деяких країнах стала занадто високою.

Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреісус під час брифінгу 23 жовтня, передає Час Пік.

"Ми знаходимося в критичній точці пандемії COVID-19, особливо в Північній півкулі. Наступні кілька місяців будуть дуже важкими", - підкреслив він.

Він також зазначив, що в багатьох країнах спостерігається експоненціальне збільшення кількості випадків захворювання COVID-19. Це призводить до того, що лікарні та відділення інтенсивної терапії працюють на межі можливостей.

Гебреісус звернувся до керівників країн з проханням впроваджувати заходи, спрямовані на уповільнення поширення інфекції.

"Ми закликаємо керівників негайно вжити заходів, щоб запобігти подальшим смертям і зберегти основні медичні послуги. У мене є конкретне повідомлення для тих країн, які успішно прийняли поширення COVID - 19 під контроль: зараз саме час подвоїти зусилля, щоб зберегти передачу на низькому рівні, бути пильними, бути готовими виявляти випадки і кластери інфекції і приймати швидкі заходи", - додав він.

Читайте також: ВООЗ рекомендує дієту під час пандемії COVID-19: що в неї входить

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк