31.10.2020, 12:40

За відсутність масок українців штрафуватимуть на місці

Ольга Романец | Всі новини автора
отсутствие маски

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов закликав народних депутатів підтримати урядовий законопроект про посилення відповідальності за недотримання протиепідемічних заходів. Зокрема щодо введення штрафів та можливості накладати санкції на порушників одразу на місцях.

Про це він повідомив під час брифінгу, передає Час Пік.

Степанов зазначив, ще в липні урядом був поданий законопроект до Верховної Ради про посилення відповідальності за недотримання всіх протиепідемічних заходів, а саме щодо носіння масок, але його досі ще не розглянули.

"Там чітко визначено, який штраф за не носіння масок у відповідних закладах, спорудах. Він становить від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів, тобто від 170 до 225 гривень. Це та сума штрафу, яка повинна накладатися на людей, які не дотримуються цих правил", - сказав Степанов.

Як заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, на порядку денному наступної сесії Ради знаходиться законопроект, який дозволить правоохоронним органам складати протокол і штрафувати порушників, які не дотримуються карантинних заходів, відразу на місці.

Читайте також: Велесова ніч 2020: традиції, обряди і ворожіння

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк