03.11.2020, 16:22

Верховна Рада підтримала законопроект про дистанційну і надомну роботу

Марина Началова | Всі новини автора
дистанционная работа

3 листопада Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення правового регулювання дистанційної роботи".

311 народних депутатів проголосували за прийняття документа за основу, передає Час Пік з посиланням на ]]>сайт ВРУ]]>.

У пояснювальній записці йдеться, що законопроект розроблений з метою вдосконалення правових відносин у сфері регулювання дистанційної та надомної роботи.

Законопроектом запроваджуються два самостійні види роботи - дистанційна та надомна. При укладанні трудового договору про дистанційну або надомну роботу роботодавець матиме право отримувати відомості про місце проживання або інше місце, де робітником буде виконуватись трудова функція.

Працівник матиме можливість ознайомитися з правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, локальними нормативними актами роботодавця, повідомленнями та іншими документами, з якими працівник має бути ознайомлений у письмовій формі, шляхом обміну електронними документами.

Працівник може бути ознайомлений дистанційно з вимогами щодо охорони праці шляхом використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, зокрема відеозв’язку.

Працівник буде мати можливість поєднувати дистанційну роботу з виконанням роботи в звичайному режимі на робочих місцях у приміщеннях чи на території роботодавця.

На власника або уповноважений ним орган покладаються зобов’язання щодо забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці на робочих місцях на території і у приміщеннях власника.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді проходить збір підписів за відставку суддів КСУ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк