04.11.2020, 11:38

Діти медиків, які загинули від COVID-19, зможуть безкоштовно навчатися в українських вишах

медики

Президент України Володимир Зеленський доручив гарантувати можливість дітям медиків, які померли від COVID-19, навчатися у вузах за рахунок держави.

Про це 4 листопада повідомила прес-служба офісу президента, передає Час Пік.

Пільги при вступі до ВНЗ зможуть отримати діти медиків, у яких від COVID-19 загинули один або обоє батьків, нарівні з дітьми, чиї батьки загинули в зоні АТО/ООС.

Глава ОП Андрій Єрмак зазначив, що медики, як і військовослужбовці, знаходяться на передовій, рятуючи життя часто ціною власних. Тому держава візьме на себе турботу про їхніх дітей.

"Медики сьогодні перебувають на передовій боротьби з поширенням коронавірусу в нашій країні. Як і наші військові на фронті, лікарі в прямому сенсі слова рятують життя громадян, іноді навіть ціною власного життя. І у них залишаються діти, які також потребують підтримки. Тому Україна стоятиме на захисті інтересів дітей медиків, які загинули в результаті коронавірусної хвороби", - заявив глава ОП.

Крім того, у Зеленського зазначили, що українська держава систематично піклується про дітей-сиріт. Зокрема, нещодавно був прийнятий закон, згідно з яким соціальна допомога для таких дітей збільшується з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів.

Читайте також: У МОЗ назвали умову зупинки громадського транспорту в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк