03.11.2020, 07:28

У МОЗ назвали умову зупинки громадського транспорту в Україні

транспорт

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, за якої умови в Україні буде зупинено громадський транспорт.

Заступник голови МОЗ, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "Україна 24" прокоментував можливість зупинки громадського транспорту у зв'язку з поширенням COVID-19, передає Час Пік.

За словами Ляшка, дане питання якщо і буде розглядатися, то в останню чергу.

"Питання зупинки громадського транспорту буде розглядатися в останню чергу. Сьогодні ми говоримо про те, що треба дотримуватися санітарних норм. Сьогодні ми просимо людей - носіть маски, дотримуйтесь фізичної та соціальної дистанції. Сьогодні ми просимо бізнес - створити умови, щоб люди могли дотримуватися протиепідемічних норм. Ми просимо органи місцевого самоврядування - забезпечте більшу кількість рухомого складу громадського транспорту на маршрутах, щоб люди могли пересуватися по місту в межах посадочних місць", - пояснив Ляшко.

Він вважає, що зупинка громадського транспорту буде можлива, якщо система охорони здоров'я перестане справлятися з напливом нових пацієнтів з COVID-19.

"Якщо все це буде дотримуватися, система охорони здоров'я з боєм, але впорається із зростанням числа випадків коронавірусної хвороби. Якщо цього не дотримуватися, і буде зростання числа випадків коронавірусної хвороби, які будуть призводити до колапсу системи охорони здоров'я, іншого виходу як повністю зупиняти громадський транспорт, не буде", - зазначив Ляшко.

Читайте також: У МОЗ назвали вартість вітчизняної вакцини від COVID-19

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк