10.11.2020, 20:41

"Повний локдаун на два тижні": в "Слузі народу" висловилися за радикальні заходи протидії епідемії

Марина Началова | Всі новини автора
карантин

Замість "карантину вихідного дня" більш ефективно буде ввести в Україні тотальний локдаун на два тижні.

Таку думку висловила в ефірі телеканалу "Україна 24" заступник голови фракції "Слуга народу", нардеп Євгенія Кравчук, передає Час Пік.

Стосовно наміру уряду ввести "карантин вихідного дня", депутат зазначила, що такі заклади, як нічні клуби, потрібно точно закривати. Однак кафе, ресторани і т.п. дві третини своєї виручки отримують на вихідних. Що стосується закладів культури - театрів, кінотеатрів, музеїв - вони отримують половину своєї виручки в суботу-неділю, підкреслила Кравчук.

"За попередньою постановою, цей карантин вихідного дня починається з півночі суботи. Відповідно, на магазини та інші заклади в п'ятницю буде подвійне навантаження. Люди після роботи будуть намагатися зробити те, що вони могли б розтягнути на суботу та неділю", - заявила нардеп.

Кравчук запропонувала варіант більш ефективного, на її думку, методу протидії поширенню COVID-19.

"Щоб розірвати ланцюжки зараження, можливо, є сенс зробити на два тижні повний локдаун з компенсацією втрат підприємцям, ніж розтягувати на невідомо який період ось такий половинчастий режим, який насправді ставить підприємців в нерівні умови, оскільки великі супермаркети працюватимуть, і з такою кількістю відвідувачів буде досить великий шанс заразитися. Також буде працювати громадський транспорт, і якщо подивитися на метро, ​​часто картина, коли маска під носом, а в громадському транспорті немає таких обмежень, як в театрі - коли поруч вільні місця", - заявила Кравчук.

Читайте ще: Україна переходить на другий етап реагування на COVID-19: в лікарнях заборонені планові операції і госпіталізації

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк