13.11.2020, 09:42

Екс-голова МОЗ України втратив молоду дружину: вона померла після рядової операції

Марина Началова | Всі новини автора
александр квиташвили

У Олександра Квіташвілі, який в 2014-2016 роках займав пост міністра охорони здоров'я України, померла дружина. 35-річна Анастасія Островська деякий час тому перенесла планову операцію, під час якої виникли непередбачені ускладнення.

Островська померла 8 листопада, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Квіташвілі у себе в Фейсбуці опублікував пост про втрату дружини, не вдаючись у деталі події.

Сестра загиблої Вероніка Островська повідомила подробиці того, що сталося. За її словами, Анастасії робили планову лапароскопічну операцію з видалення каменів з жовчного проходу в клініці "Борис".

"Лікарі випадково відрізали (за їхніми словами) судину, яка живила печінку... Операція, яка мала тривати 40 хвилин - тривала 5 годин, оскыльки зупиняли кров", - написала Вероніка в коментарях в Фейсбуці.

Потім, за її словами, був тиждень реабілітації, а потім ще одна операція через неправильно поставлені дренажі. Через тиждень знову почалася кровотеча і була проведена ще одна операція. Всього жінці зробили 4 операції. Після останнього втручання Анастасія не виводили з медикаментозного сну і не припиняли реанімаційних заходів. Останні дні вона провела в іншій клініці.

"Я приїхала в лікарню без дзвінка, інтуїтивно, але вони 5 хвилин як відключили її від всіх апаратів. Впродовж всього лікування хірурги казали, що роблять все можливе", - пише Вероніка Островська.

Читайте ще: Госпіталізують не всіх: Одеський лікар заявив, що в Україні вже почалося медичне сортування

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: