25.11.2020, 13:08

В Україні ввели новий спосіб виклику мобільної бригади для хворих на COVID-19

В Украине ввели новый способ вызова мобильной бригады для больных COVID-19

З 26 листопада кожен українець через контакт-центр Міністерства охорони здоров'я України зможе викликати бригаду для хворих на COVID-19. У тестовому режимі буде додана функція залишення запиту на виїзд мобільної бригади.

Про це в ході онлайн-брифінгу 25 листопада розповів міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, повідомляє Час Пік.

"Завтра ми запускаємо можливість залишити запит на виїзд мобільної бригади в тестовому режимі. Надалі - на постійній основі", - зазначив глава МОЗ.

За його словами, всі заклади охорони здоров'я визначили відповідальних осіб, щоб дуже швидко можна було передати їм запит на виклик мобільної бригади. Крім того, найближчим часом через контакт-центр планується запустити можливість консультації з сімейними лікарями. 

"Через велике навантаження на сімейних лікарів ми почали новий набір лікарів, які зможуть надавати консультації через контакт-центр. Я думаю, що скоро все завершимо, і будь - яка людина зможе отримувати таким чином консультацію сімейного лікаря", - сказав Степанов.

МОЗ нагадує, 2 листопада розпочав роботу Всеукраїнський контакт-центр МОЗ з протидії коронавірусній хворобі. Тепер, щоб отримати вичерпну інформацію, яка стосується лікування та діагностики COVID-19, варто лише зателефонувати за номером 0-800-60-20-19.

Читайте новини за темою: Фармкомпанія з Рубіжного планує в січні 2021 почати випуск препарату для лікування COVID-19

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк