29.11.2020, 07:36

В Україні у 2021 році зростуть пенсії: хто отримає на 400 та 500 гривень більше

кому повысят пенсии в 2021 году

У бюджеті України на 2021 рік закладено підвищення пенсій. У Мінсоцполітики розповіли, кому підвищать пенсії наступного року.

У держбюджеті на 2021 рік закладено підвищення пенсій людям у віці від 65, 75 та 80 років. Про це йшлося в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" ввечері 26 листопада, повідомляє Час Пік.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі ток-шоу повідомила, що у 2021 році підвищення виплат торкнеться тих людей, кому виповнилося 65, 75 та 80 років. 

Якщо людині вже виповнилося 65 років і у нього є повний стаж - його пенсію піднімуть на 400 гривень. 

"У зв'язку з тим, що підвищується мінімальна зарплата підвищується ще один важливий соціальний стандарт – це мінімальна пенсійна виплата для пенсіонерів, кому виповнилося 65 років у кого є повний стаж - вона підвищується на 400 гривень... ми всі законні, базові, соціальні стандарти виконуємо і люди будуть отримувати вже в січні це підвищення", - сказала вона.

Як зазначила Лазебна, в держбюджеті передбачені кошти на соціальні виплати.

"Сьогодні люди схвильовані, сьогодні глобальна криза, люди не мають впевненості в завтрашньому дні, бюджет на 2021 не передбачає... По-перше, ніякого скорочення соціальних виплат. Друге - прожитковий мінімум зростає. Так, він росте маленькими темпами - 9,3%, він покриває трохи більше прогнозованої інфляції, але все інше - допомоги, які до нього прив'язані, теж будуть підвищені. І будемо працювати над цим, щоб не було заборгованості, щоб навіть було зростання", - сказала Лазебна.

Крім того, за її словами, держбюджет-2021 передбачає з липня підвищення пенсій для пенсіонерів старше 75 років, а також в 2021 році продовжиться програма додаткових виплат 500 гривень пенсіонерам старше 80 років.

Також Марина Лазебна запевнила, що 4 грудня виплата пенсій почнеться без затримок.

"Ще 25 числа, нещодавно, ми закрили відомості на пенсії на грудень. 4 грудня планово розпочнеться виплата пенсії. Все буде забезпечено. Ніякої затримки, до речі, ні по одній соціальній виплаті немає. Нема чого хвилюватися і нема чого сіяти паніку серед людей", - заявила Лазебна.

Читайте також: 

"Як вижити пенсіонерам?": розрахунки показали, на що вистачає мінімальної пенсії в Україні

Абонплата за воду, опалення та вивезення сміття: коли українці отримають нові платіжки і скільки доведеться платити

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк