29.11.2020, 16:42

Кабмін розглядає можливість введення "інтелектуального локдауна", - Арахамія

Марина Началова | Всі новини автора
карантин украина

Імовірність введення в Україні повного карантину на новорічні свята становить 90 відсотків.

Про це заявив в ефірі каналу "Україна 24" глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає Час Пік.

"Імовірність повного локдауна 90 відсотків. Є шанси, що нам пощастить, але поки виглядає так, що ймовірність дуже висока", - сказав Арахамія.

За його словами, уряд розглядає можливість введення "інтелектуального локдауна", який буде враховувати епідемічну ситуацію в кожному регіоні, зокрема окремо буде розглядатися питання громадського транспорту.

Арахамія підкреслив, що якщо ввести локдаун зараз, коли всі підприємства працюють, виникне проблема з транспортом, з розвезенням людей, яким буде нічим добиратися до роботи. Однак проблема буде не такою гострою, якщо ввести жорсткий карантин на новорічні свята, коли багато вихідних.

"Якщо це станеться, наприклад, 27 грудня, то загалом ця проблема (транспортна - ред.) знімається як така. З точки зору наслідків і незручностей для людей - звичайно, це зіпсує новорічні свята, але зате це не так сильно вдарить по економіці", - заявив парламентарій.

Читайте ще: Перевірити на собі: Степанов вирішив лікуватися від COVID-19 як "звичайний пацієнт" і зіткнувся з проблемами

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк