01.12.2020, 17:14

"Інакше відбудуться акції непокори": Пофспілка просить Кабмін цього тижня погасити борг перед шахтарями

Ольга Романец | Всі новини автора
долг шахтерам

Лідер Укрвуглепрофспілки Віктор Турманов звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням погасити цього тижня 1,2 млрд грн боргу із заробітної плати шахтарям.

Звернення опубліковане на сайті Профспілки працівників вугільної промисловості України, передає Час Пік.

Він зазначив, що 28 листопада вступив в дію Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" від 17.11.2020 № 1006-IX, яким зокрема передбачено збільшення бюджетних витрат спецфонду за програмою КПКВК 2401590 "Реструктуризація вугільної галузі" в сумі 1,4 млрд.гривень.

"Зазначені кошти повинні бути безпосередньо спрямовані на виплату в 2020 році заробітної плати шахтарям, борги по якій в даний час складають 1,2 млрд грн", - йдеться у зверненні.

Турманов заявив, що якщо протягом поточного тижня не буде здійснена повна виплата заробітної плати шахтарям, тоді в різних формах виявлення "відбудуться акції непокори".

"Переконливо просимо Вас, шановний Денисе Анатолійовичу, надавши необхідні доручення відповідним керівникам міністерств і відомств, здійснити особистий ретельний контроль за всім подальшим процесом з виплати протягом цього тижня заробітної плати шахтарям", - додав голова профспілки гірників.

Читайте також: Управління соцзахисту в Лисичанську вимагає матерів-одиначок повернути виплачені допомоги

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: