08.12.2020, 13:09

Робоча група Ради представила законопроекти для виходу з конституційної кризи

Ольга Романец | Всі новини автора
ВР

Робоча група Верховної Ради з врегулювання конституційної кризи зареєструвала два законопроекти про запобігання корупції та виходу з конституційної кризи.

Як повідомила народний депутат з фракції "Слуга народу", заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики Ольга Совгиря, були внесені зміни до Закону" Про запобігання корупції " щодо відновлення інституційного механізму запобігання корупції, передає Час Пік.

Законопроектом передбачається внесення змін до Закону "Про запобігання корупції" для приведення його в редакції, яка діяла до прийняття рішення Конституційного Суду від 27.10.2020 року, а також вводиться особливе регулювання контролю за дотримання антикорупційного законодавства суддями та суддями Конституційного Суду.

Другим став проект закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення особливостей складання протоколу про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 172-4 (Порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності), 172-9 (Невжиття заходів щодо протидії корупції), 188-46 (Невиконання законних вимог (приписів) НАЗК) і 212-15 щодо судді, судді Конституційного суду

Законопроектом передбачається, що скласти адміністративний протокол судді може тільки голова НАЗК або його заступник - з обов'язковим повідомленням про це Вищої ради правосуддя та Голови Конституційного Суду. Протокол вручатиметься судді засобами поштового зв'язку з наданням йому можливості надати свої письмові зауваження та заперечення, або відмовитися від його підписання з наведенням відповідних мотивів.

Читайте також: В Україні готують "облави" на водіїв-порушників

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: