08.12.2020, 18:24

Виплати ФОП, вакцинація від COVID-19 в Україні і "несправедливий" тариф на світло: головні новини країни за 8 грудня

Марина Началова | Всі новини автора
выплаты

Сьогодні президент підписав закон про відтермінування введення касових апаратів для ФОП, а в МОЗ повідомили, кого в першу чергу будуть вакцинувати від COVID-19. Також у Верховній Раді заявили, що населення повинно платити за електроенергію на рівні з підприємствами. Про ці та інші головні новини вівторка читайте в одній публікації.

Зеленський підписав закон про відстрочку касових апаратів для ФОП

Президент Володимир Зеленський підписав закон про відтермінування обов'язкового застосування РРО платниками єдиного податку. Обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій ФОП переноситься до 1 січня 2022 року, повідомляється в статті.

Виплата допомоги на дітей ФОП: перелік документів, необхідних для отримання грошей

Підприємців порадували також новиною про те, що в Україні відновлюється виплата допомоги для дітей ФОП в період карантину. Розмір допомоги становитиме 2 тис. грн на кожну дитину, а всього на програму виділять понад 1 млрд грн. Які документи необхідні для оформлення виплат - читайте в матеріалі.

У МОЗ склали графік вакцинації українців від коронавірусу

Вакцинувати населення України від COVID-19 будуть в три етапи, і першими щеплення зроблять людям, які входять до груп ризику, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я. Масову вакцинацію планують почати в середині 2021 року, повідомляється в публікації.

Верховна Рада хоче законодавчо скасувати субсидію на електроенергію для населення

Глава податкового і митного комітету Верховної Ради України Данило Гетманцев заявив, що практика субсидування для всіх - і багатих, і бідних, повинна припинитися. На думку парламентарія, тарифи для населення на електроенергію повинні бути суто ринковими. Подробиці читайте тут.

Робоча група Ради представила законопроекти для виходу з конституційної кризи

У парламенті зареєстровано 2 законопроекти про запобігання корупції і вихід з конституційної кризи. Документами передбачається внесення змін до закону "Про запобігання корупції" для приведення його у редакції, яка діяла до прийняття рішення Конституційного Суду від 27.10.2020, особливе регулювання контролю за дотриманням антикорупційного законодавства суддями, а також внесення змін до КУпАП. Подробиці читайте в статті.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк