12.12.2020, 17:29

Як отримати компенсацію від держави за лікування COVID-19 вдома

Ольга Романец | Всі новини автора
лечение от коронавируса

Середня вартість лікування пацієнта з COVID-19 в стаціонарі НСЗУ обходиться мінімум в 14 тисяч гривень. Однак українці, які проходять лікування вдома, також можуть отримати компенсацію.

Про це розповів голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі ТСН, передає Час Пік.

Він зазначив, що лікування COVID-19 в лікарні повністю оплачує НСЗУ. А ось ті, хто має підтверджений діагноз і лікувався вдома, повинен зібрати всі чеки на покупку ліків з аптек.

"Якщо людина не перебуває на стаціонарі, то сімейний лікар консультує його безкоштовно, а ліки все одно людина йде в аптеку і купує. Мені дуже важко сказати, скільки коштує цей набір", - розповів Радуцький.

Він зазначив, що пацієнти в лікарнях не повинні нічого платити. Якщо ж медики вимагають відшкодування коштів за лікування COVID-19, то потрібно писати заяву в поліцію.

Для того щоб отримати компенсацію, українцям потрібно подати заяву та копії чеків з аптек до місцевого управління соціального захисту, а також надати результат позитивного ПЛР-тесту.

Читайте також: Які овочі потрібно їсти взимку, щоб худнути: поради дієтолога

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк