21.12.2020, 09:49

Українцям пояснили, як швидко викрити шахраїв на OLX

олх

Торговий інтернет-майданчик OLX, так вже склалося, став місцем, де активно наживаються шахраї. Як не попастися на їх виверти та захистити себе?

Компанія OLX на своїй сторінці в Facebook опублікувала пам'ятку, розповівши українцям, як не "нарватися" на аферистів, передає Час Пік.

Так, в компанії попередили, що послуга "OLX Доставка" не повинна додаватися через сторонні посилання і підключається автоматично. Вказувати при оформленні послуги потрібно тільки 16-значний номер карти і більше нічого.

Якщо в оголошенні є підозрілі посилання на "OLX Доставку" - по той бік монітора шахрай. Крім того, не можна переходити за посиланнями, отриманими від продавця в месенджері.

Якщо під час оформлення "OLX Доставки" необхідно вказувати щось крім 16-значного коду карти (CVV-код, термін дії карти, поточний баланс) - ви маєте справу з аферистами.

Цю інформацію також можуть запитувати по телефону, телефонуючи нібито від імені OLX, щоб підтвердити послугу. Якщо така розмова пішла - не варто продовжувати угоду. Співробітники компанії ніколи не дзвонять з даного приводу, а також для підтвердження оплати.

Не варто довіряти скріншотам з оплатою. Їх легко підробити. Якщо використовується послуга "OLX Доставка", всі відомості про статус угоди є в розділі "Мої продажі".

Читайте також: Супермаркети АТБ запустили нову акцію: як заощадити та отримати цінний приз

ь

я

й

а

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: