21.12.2020, 18:27

Місія МВФ, мутація коронавіруса і полон бійця ЗСУ бойовиками: головні новини України за 21 грудня

Марина Началова | Всі новини автора
коронавирус

Сьогодні, 21 грудня, в Україні почала роботу місія МВФ, президент Володимир Зеленський став одночасно "невдахою" і "політиком року", а на Донбасі військовий потрапив у полон до окупантів. Тим часом по світу продовжує поширюватися мутований штам коронавіруса, і, за свідченням лікаря, він уже потрапив і до України. Про головні новини понеділка читайте в одній статті.

Місія МВФ сьогодні починає роботу в Україні

Місія Міжнародного валютного фонду в понеділок, 21 грудня, розпочала роботу в Україні. Як стало відомо, розпочнеться перший перегляд кредитної угоди для України в форматі stand-by. Місія попрацює в Україні 3 дні та продовжить після новорічних свят, повідомляється в публікації.

Зеленський одночасно невдаха та політик 2020 року - соцопитування

За даними опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" та Київським міжнародним інститутом соціології, президент України Володимир Зеленський примудрився стати одночасно і невдахою, і політиком року. На другому місці в обох "номінаціях" - Петро Порошенко. Подробиці про рейтинг інших політиків дивіться в статті.

Український військовий потрапив у полон до бойовиків ОРДЛО

Бойовики так званої "ЛНР" заявили про полонення українського військового на Луганщині. У штабі Об'єднаних сил підтвердили інформацію і заявили, що представники російсько-окупаційних військ намагаються цинічно використовувати даний факт для дискредитації ЗСУ. Детальніше читайте в матеріалі.

Лікар заявив, що мутований штам коронавіруса вже потрапив в Україну

Світ сполохав новий, на 70% більш заразний штам COVID-19, про який вперше заявила Великобританія. Мутований вірус почав поширюватися в інших країнах, і, за деякими даними, вже потрапив в Україну.

Лікар-інфекціоніст з Закарпаття Віктор Петров заявив у телеефірі, що один з його пацієнтів перехворів на мутований коронавірус. За словами лікаря, в районах, що межують з європейськими країнами, вже можна помітити зміну клінічної картини COVID-19, особливо у молодих людей. Подробиці читайте в статті.

ЄС розглядає можливість надання Україні вакцини проти COVID-19 - посол

Представник України при ЄС, посол Микола Точицький заявив, що Євросоюз розробляє механізм надання деяким країнам, включаючи Україну, вакцини проти COVID-19. Однак існують вимоги до зберігання і транспортування вакцини, які поки що дотримати немає можливості. Детальніше читайте тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк