04.01.2021, 09:30

Українцям розкрили всі таємниці мобільного додатку Privat24: як правильно і безпечно ним користуватися

Ольга Романец | Всі новини автора
Приват-24

Недовіра до додатка Privat24 викликає у його користувачів багато питань. Деякі з них стверджують, що з його допомогою банк постійно стежить за своїми клієнтами, а інші впевнені в тому, що воно "краде" гроші українців. Однак жоден аргумент на користь видалення Приват24 зі смартфона не підтверджується.

Відповідні дані наводить gsminfo, передає Час Пік.

Користувачі Privat24 відзначають, що через додаток банк постійно стежить за своїми клієнтами. Нібито, встановивши програму, ви регулярно почнете отримувати запити на використання даних геолоакції, камери і екрану смартфона. Однак дане питання можна вирішити одним простим дією - більшість дозволів можна заборонити в налаштуваннях програми, а залишити тільки ті, що необхідні для коректної роботи програми.

Значна частина користувачів говорить про свою недовіру до мобільного додатку в області безпеки. На їхню думку, шахраї легко можуть вкрасти гроші, якщо отримають доступ до смартфону. Однак в "ПриватБанку" запевняють, що пароль або відбиток пальця при вході в додаток гарантують високу ступінь збереження грошових коштів користувача. Крім того, додаток вимагає вводити пароль заново.

Ще один момент, який відзначають користувачі програми Privat24 - витрата заряду батареї. Адже додаток постійно оновлює дані про користувача, його пересування і дії, відправляючи цю інформацію на сервер банку. Однак ця активність не споживає стільки заряду, скільки думають користувачі. Якщо ж вас не влаштовує робота програмами у фоновому режимі, її можна відключити в налаштуваннях управління додатками.

Читайте також: 8 січня в Україні посилюється карантин: які обмеження діятимуть

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: